dimecres, 25 de març del 2015

El xupa-xup de les heroïnes

Es patenta un motlle específic per fer glaçons amb la finalitat d'impedir la mucositis, un dels efectes secundaris de la quimioteràpia, en pacients amb càncer de mama. L'invent és un motlle, apte per a congeladors, amb una esfera de gel adaptada a la forma bucal, el qual compte amb un pal per facilitar la seva utilització durant el tractament. El projecte ha estat desenvolupat per l'associació sense ànim de lucre We can be heroes, de Valladolid. Concretament, s'ha duit a terme, a partir de l'experiència personal de la presidenta de l'associació, una jove de 29 anys que ha superat un càncer de pit, amb la col·laboració del Grup de Recerca BISITE.


                     La mucositis

La mucositis és una inflamació en la mucosa de l'interior de la boca i la gola que pot generar úlceres i nafres, que sofreix el 40% de les pacients que reben aquest tractament. Fins aleshores, els hospitals oferien la possibilitat de xuclar glaçons o gelats de gel de sabors. 

D'aquesta manera, aquesta invenció resol la incomoditat que suposa el glaçó tradicional, que no té pal per subjectar-lo, i evita menjar gelats de sabors, els quals solen ser indigestos per a molts de pacients. 


Un 'kit' per a les heroïnes

Aquest xupa-xup s'inclourà en el 'Kit We Can', el qual es vol distribuir pels hospitals de la província de Valladolid. A més, el 'kit' comptarà amb un mocador dissenyat exclusivament per l'associació, una manta perquè les pacients se sentin més confortables durant el tractament, un ventall per combatre els fogots que tenen algunes d'elles i un carnet d'heroïna. 


Sobre We can be heroes

We can be heroes és una associació que dóna suport a tots els malalts de càncer, en particular a les dones que pateixen càncer de pit, als seus familiars o amics. Treballa per dignificar la vida de totes les dones que han d'enfrontar-se al tractament perquè ho facin amb esperit lluitador, amb coratge i valentia.

El seu objectiu és millorar, en la mesura del possible, el dur tràngol que han passat les dones que s'enfronten a un càncer. Ajuda a les dones que s'han sotmès a una reconstrucció mamària o a l'extirpació del mugró. L'associació cerca que aquestes dones tornin a considerar el mirall com un amic o un aliat. Ja que Ana del Frailer, presidenta d'aquesta associació, reconeix que l'extirpació és un impacte psicològic difícil d'assumir i que fa sentir-se menys femenina. Per aquest motiu, l'entitat vol finançar els tatuatges de mugrons i aureoles a dones que no tenen recursos econòmics i ho desitgin, conjuntament amb la clínica d'estètica Isabel Bastante. 

També, pretenen desenvolupar una aplicació per a tabletes amb l'objectiu de donar aquests dispositius amb l'aplicació als Hospitals de Dia i que les pacients puguin usar-los mentre reben el tractament de quimioteràpia.

Tots aquests projectes es finançarien amb les aportacions dels socis i la celebració d'esdeveniments solidaris, els quals ja estan en procés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada