dilluns, 10 de novembre del 2014

Quins símptomes puc presentar?

- Aparició d'un nòdul en la mama que prèviament no existia o inflamació de part o de la totalitat del pit (encara que no es palpi la protuberància definida).
- Dolor a la mama en el moment de la palpació.
- Modificació de la grandària d'alguna de les mames.
- Irregularitats en el contorn del nòdul.
- Menor mobilitat d'una de les mames en aixecar els braços.
- Alteració en la pell de la mama com úlceres, irritacions, canvis de color o aparició del que coneixem com a pell de taronja.
- Canvis en el mugró, com pot ser la retracció del mateix (enfonsament) o la secreció del mugró que no sigui llet materna.
- Propagació de la tumoració als ganglis limfàtics de les aixelles o al voltant de la clavícula que causa una protuberància o inflamació, àdhuc abans que es pugui notar el tumor original en el teixit del pit.
- Cansament o dolor ossi localitzat, que podran aparèixer en les fases més avançades.

Aquest llistat tan sols és orientatiu, ja que aquests símptomes podrien ser causats per altres afeccions diferents del càncer de pit. No obstant això, és important que un metge amb experiència us examini qualsevol anomalia o canvi per descartar possibles malalties.

Recorda que aquests símptomes també poden aparèixer associats a malalties benignes. Abans d'assumir la possibilitat de patir una malaltia greu, espera a conèixer el resultat de les proves.



Fonts: American Cancer Society i Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).