divendres, 5 de desembre del 2014

Associació de dones afectades de càncer de mama

Avui us presentam un dels possibles recursos d'atenció psicològica per a dones que pateixen o han patit càncer de pit. Fa uns instants, ens han demanat ajuda psicològica. El nostre objectiu és oferir tots els recursos que tenim a l'abast per oferir respostes. En aquest post recomanam una associació que creiem molt útil. 


AUBA MALLORCA, és una associació de dones afectades de càncer de mama, que va néixer l'any 2003 de la necessitat d'agrupar a Mallorca les dones afectades de càncer de mama.

Té com a finalitat ajudar-les, per tal de superar el problemes que van més enllà del camp estrictament mèdic, per aconseguir una plena integració a la vida quotidiana.


L'Associació ofereix a les dones que han viscut o que viuen una situació difícil, com és el diagnòstic d'un càncer de mama, el suport i l'autoajuda que tan sols poden aconseguir d'altres dones que han passat per una situació similar.

Els metges saben el tractament, les operacions i els medicaments que han de donar, però no poden saber mai com es senten, això només ho sap la gent que ha passat per una situació igual. Es aquí quan AUBA pot ajudar. Els hi diuen que la mama es pot reconstruir, poden veure reconstruccions d'altres dones, aprendre com cuidar el cabells, la pell, etc.

Les dones que van a la associació estan en contacte amb altres dones que ja ho han passat o ho estan passant. Algunes fa molt d'anys que ho visqueren i el seu testimoni és molt valuós, altres fa menys i altres estan en tractament. Poden intercanviar opinions, consells, dubtes, resoldre problemes, com per exemple, la compra de la roba interior, de la perruca, de la pròtesis etc.

AUBA MALLORCA compta amb l'ajuda de una psicòloga, una fisioterapeuta, un taller de ioga, i es fan activitats i xerrades sobre temes que poden ajudar, com alimentació sana, vida sexual desprès de l'operació, moviments de relaxació muscular, etc.

Quan poc a poc, la malaltia es va deixant enrere, i les visites als metges ja no es fan tan sovint, aquestes dones van recobrant la vida d'abans, els metges donen l'alta, i ja només s'hi ha d'anar per les revisions, però així i tot abans de cada revisió, sempre sorgeixen dubtes, temors, i en aquest moment l'ajuda psicològica és molt important.

És aquí, quan la sanitat ja no hi arriba, quan es fa més necessari l'Associació AUBA per seguir recolzant a les dones tot i que ja estiguin curades.

Han passat per l'associació unes 50 associades. Una vegada han deixat la malaltia enrere, unes volen oblidar i no tornen, altres ho fan de tan en tant i altres porten un seguiment constant.

Què ofereix?
AUBA Mallorca, s'ofereix a totes vosaltres com a dones que viuen o han viscut una situació força semblant.

Amb ells trobaràs el suport i l'autoajuda que tan sols es poden aconseguir d'altres dones que estan o han estat en una situació molt semblant a la teva.




C/ Forners, 38. Baixos (PALMA)
Tel.: 971 77 55 30



Informació extreta de la pàgina web oficial d'AUBA MALLORCA:   http://www.aubamallorca.com/