dilluns, 2 de març del 2015

Pas 2 de l'autoexploració: Dreta o asseguda

Posis davant un mirall i examini cada pit i aixella mentre estigui asseguda o dreta, amb el braç del costat que analitzarà lleugerament aixecat perquè pugui palpar aquesta zona amb major facilitat. Intenti no aixecar el braç per complet, ja que el teixit de l'àrea estaria massa rígid i dificultaria l'examen. 

Si comença a explorar el seu pit esquerre, col·loqui el seu braç esquerrer darrere del cap i empri la part interna dels dits de la mà dreta per realitzar l'examen. 

Mogui els dits amb un patró de dalt a baix, començant amb una línia dreta imaginària dibuixada al costat que vagi des de l'aixella cap a l'interior del pit. Asseguri's d'examinar tota la zona de la mama, anant cap avall, fins on pugui notar les costelles, i cap amunt, fins a arribar al coll o clavícula.  


Existeix certa evidència que el patró de dalt a baix és el més efectiu per cobrir tota l'àrea del pit, sense deixar d'examinar cap espai.

Encara que també pots anar fent cercles, cada vegada majors, del mugró cap a l'exterior. 

Aprofiti que està enfront d'un mirall i fixi's si del mugró surt líquid (potser transparent, groguenc, com si fos llet o sang).