dissabte, 31 de gener del 2015

Un nou mètode pel diagnòstic del càncer de mama

Un nou estudi realitzat per la Clínica Mayo que s'ha publicat a la revista d'Oncologia Clínica ha descobert un mètode que diagnostica el càncer de mama amb més precisió.

Aquest sistema combina les característiques histològiques de la biòpsia del teixit mamari de les dones amb malaltia mamària benigna amb la informació demogràfica personal de la pacient i aconsegueix qualificar amb major exactitud el risc de càncer de mama que el model de detecció actual.

"Quan es realitza l'examen o es veu en la mamografia un resultat inquietant als pits, els metges habitualment realitzen una biòpsia per avaluar la presència de càncer", comenta Amy Degnim, cirurgiana de la Clínics Mayo i autora capdavantera de l'estudi. "No obstant això, al voltant de 33 % de les biòpsies són benignes i es coneixen com a malaltia mamària benigna. A Estats Units, anualment es realitzen biòpsies en més d'un milió de dones i encara que els resultats siguin benignes, això les deixa preocupades per desenvolupar càncer de mama més endavant", expressa.

Degnim i altres cirurgians van pensar que certs resultats del teixit mamari, encara que siguin benignes, poden ajudar a preveure quines dones tenen major risc de desenvolupar càncer de mama més endavant.  "L'ideal seria identificar a les dones amb major risc per a càncer de mama a fi d'oferir-los la vigilància i les tàctiques de prevenció adequades".