dimarts, 11 de novembre del 2014

Sota el vestit vermell, projecte fotogràfic

Dona la volta al món el projecte fotogràfic de Beth Whaanga, una jove que posa com una model per conscienciar sobre la malaltia. Una història, publicada a La Vanguardia, que dona una excel·lent lliçó de valentia per desafiar el càncer de mama.


Beth Whaanga té 33 anys i ha passat per una doble mastectomia total i una histerectomia total, però no creu que, per això, hagi d'amagar el seu cos. Al contrari, ha decidit usar les cicatrius de la malaltia per lluitar contra ella. I és que Whaanga no vol que se la conegui com una "supervivent de càncer", prefereix autodefinir-se com una "lluitadora contra el càncer".

Per aquest motiu, l’australiana ha iniciat al costat de la fotògrafa Nadia Masot el projecte Under the red dress (Sota el vestit vermell), amb el qual cerquen conscienciar sobre la malaltia i les seves conseqüències, a més d’ajudar a prevenir-la. "Cada dia passem al costat d'altres persones. Individus que semblen normals, però els cossos que s'oculten sota les seves peces de roba expliquen una història molt diferent”, compte Whaanga en el seu perfil de Facebook.

Ella va decidir mostrar el que ocultava sota el seu propi vestit vermell i va posar per Masot com si ho fes per una revista de moda. Encara que el seu cos no té res a veure amb la imatge de les models d'aquestes publicacions ella reivindica el seu cos. "Les meves cicatrius no són lletges, signifiquen que estic viva", recalca.

Després de publicar les imatges en el seu compte personal a la xarxa social de Facebook, més de cent contactes van deixar de seguir a Whaanga. No obstant això, aquesta primera reacció, ràpidament, es va invertir i les fotografies han donat la volta al món com un exemple de fortalesa i valentia en la lluita contra el càncer.

Fotografies del projecte Under the Red Dress, publicades al perfil de Facebook. 







Font: La Vanguardia i perfil de Facebook Under the Red Dress Project.